داوطلبان علاقمند به ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 1401 باید در زمان تعیین شده جهت ثبت نام اقدام نمایند. ثبت نام آزمون وکالت دادگستری معمولا هر ساله انجام می شود. زمان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری هر ساله ممکن است دچار تغییراتی جزیی شود. داوطلبان می توانند جهت ثبت نام آزمون وکالت از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org اقدام نمایند.
آزمون وکالت هر ساله توسط دو سازمان و ارگان کشور به صورت مجزا برگزار خواهد شد. شرایط ثبت نام آزمون و کالت دادگستری و قوه قضاییه متفاوت می باشد. از جمله مهم ترین تفاوت هایی که بین آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری وجود دارد این می باشد که آزمون وکالت قوه قضاییه دارای مصاحبه می باشد اما آزمون وکالت دادگستری مصاحبه ای ندارد. همچنین منابع آزمون وکالت قوه قضاییه و ضرایب دروس آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری با هم متفاوت می باشد.
ثبت نام آزمون وکالت دادگستری هر ساله از طریق سامانه سازمان سنجش انجام می شود. علاقمندان به ثبت نام در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 1401 در صورت داشتن شرایط لازم برای ثبت نام می توانند از طریق سامانه سازمان سنجش ثبت نام خود را انجام دهند. در بعضی از سال ها ثبت نام ممکن است از طریق سامانه اختبار انجام بگیرد. آزمون وکالت دادگستری جزء معدود آزمون های حقوقی می باشد که تنها داوطلبان دارای مدرک حقوق و فقه و حقوق می توانند در آن شرکت کنند.
آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه دارای وجه اشتراک زیادی می باشند. این دو آزمون در برخی از موارد نیز با یکدیگر متفاوت هستند. از جمله مهم ترین تفاوت هایی که بین آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری وجود دارد مصاحبه آزمون وکالت می باشد. معمولا آزمون وکالت قوه قضاییه دارای مرحله مصاحبه می باشد اما آزمون وکالت دادگستری فاقد مرحله گزینش و مصاحبه است.
در گذشته به پذیرفته شدگان آزمون وکالت قوه قضاییه پروانه وکالتی داده نمیشد و تنها و بعد از دو سال به آن ها پروانه وکالت پایه دو دادگستری را می دادند. داوطلبان پذیرفته شده در آزمون وکالت دادگستری نیز برخلاف آزمون وکالت قوه قضاییه باید بعد از قبولی دروه کارآموزی 18 ماهه را بگذرانند. همچنین داوطلبان آزمون وکالت دادگستری بعد از طی دوره کارآموزی باید در آزمونی تحت عنوان آزمون اختبار نیز شرکت نمایند. داوطلبان در صورت عدم قبولی در آزمون اختبار تا سه بار می توانند در این آزمون شرکت کنند. در صورتی که بعد از 3 بار موفق به قبولی نشوند پروانه وکالت به آن ها تعلق نخواهد گرفت.
برای مطالعه تفاوت آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری کلیک کنید.
ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری در گذشته به صورت همزمان و در قالب یک آزمون تحت عنوان آزمون وکالت برگزار میشد. امروزه به دلیل افزایش پرونده های قضایی در کشورمان و همچنین گسترش تعداد دفاتر قضایی و دادگستری ظرفیت آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری نیز افزایش پیدا کرده است. با توجه به افزایش ظرفیت آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری این دو آزمون نیز از یکدیگر تفکیک شده اند.
ثبت نام آزمون وکالت دادگستری معمولا از طریق سامانه سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org انجام خواهد شد. در برخی از سال ها ثبت نام ممکن است از طریق سامانه اختبار انجام شود. در طی 5 سال گذشته معمولا ثبت نام تنها از طریق سامانه سازمان سنجش انجام شده است.
همانطور که می دانید آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه در طی چند سال گذشته به صورت جدا از هم برگزار شده است. زمان ثبت نام و برگزاری آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه معمولا با هم متفاوت می باشد. داوطلبان برای ثبت نام در آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری باید به سامانه سازمان سنجش مراجعه نمایند.
ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری معمولا هر ساله به صورت منظم برگزار خواهد شد. اما زمان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری هر ساله ثابت نمی باشد. معمولا زمان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری در نیمه اول سال انجام خواهد شد. تا کنون اطلاعیه ای دقیق مبنی بر زمان ثبت نام از سوی کانون وکلای دادگستری منتشر نشده است اما به گفته منابع نیروی انسانی این ارگان ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای قوه قضاییه 1401 از 6 تا 27 مهر ماه می باشد. معمولا زمان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری قابل تمدید نیز می باشد.
برای دانلود سوالات آزمون وکالت کلیک کنید.
همانطور که گفته شد ثبت نام آزمون وکالت دادگستری معمولا از طریق سامانه سازمان سنجش انجام می شود. در بعضی از سال ها ممکن است ثبت نام از طریق سامانه اختبار انجام پذیرد. ثبت نام همیشه به صورت غیر حضوری و اینترنتی می باشد. داوطلبان جهت ثبت نام باید در زمان تعیین شده به سامانه سازمان سنجش مراجعه نمایند. معمولا زمان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری 1401 قابل تمدید می باشد. معمولا زمان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری 3 تا 5 روز بعد از اتمام فرصت ثبت نام نیز قابل تمدید خواهد بود.
بسیاری از داوطلبان ممکن است تا کنون در این آزمون ثبت نام نکرده باشند و با نحوه ثبت نام اینترنتی آن آشنایی کافی نداشته باشند. به همین خاطر در ادامه این مقاله راهنمای تصویری نحوه ثبت نام آزمون وکالت دادگستری 1401 را خدمتتان عنوان خواهیم کرد.
1. ابتدا باید داوطلبان از طریق مرورگر اینترنت خود وارد سامانه سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org شوند.
2. در مرحله دوم داوطلبان باید از سمت راست سایت سازمان سنجش گزینه سایر آزمون های استخدامی را انتخاب نمایند.
3. در گام سوم متقاضیان باید بر روی گزینه سامانه ثبت نام آزمون کارآموزی وکالت، کانون وکلای دادگستری کلیک نمایند.
4. در مرحله بعد داوطلبان باید ابتدا از منوی سمت راست گزینه خرید کارت اعتباری را انتخاب نمایند.
5. در مرحله پنجم در صحفه باز شده داوطلبان باید بر روی گزینه سریال ثبت نام آزمون کارورزی وکالت کلیک نمایند.
6. در این مرحله داوطلبان باید اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده و درگاه بانکی خود را انتخاب نمابند. سپس بر روی گزینه تایید و ادامه کلیک نمایند.
7. در این مرحله داوطلبان می توانند شماره پیگیری پرداخت و سایر اطلاعات را مشاهده نمایند. بعد از تایید اطلاعات داوطلبان به درگاه پرداخت هزینه ثبت نام وارد خواهند شد.
8. در مرحله هشتم داوطلبان باید اطلاعات کارت بانکی خود را به صورت دقیق وارد نمایند و بعد از آن بر روی گزینه پرداخت کلیک نمایند تا هزینه ثبت نام واریز شود.
9. داوطلبان بعد از پرداخت هزینه ثبت نام شماره سریال 12 رقمی را دریافت خواهند کرد. در این مرحله داوطلبان باید به یک صحفه قبل تر بازگشته و بعد از مطالعه شرایط و ضوابط ثبت نام تیک مربوطه را فعال نمایند. بعد از فعال نمودن تیک بر روی گزینه شروع فرآیند ثبت نام کلیک کنند.
10. در این مرحله شماره سریال خریداری شده را وارد کرده و وارد صحفه ثبت نام شوید.
11. بعد از ورود به صحفه ثبت نام داوطلبان باید مدارک مورد نیاز را بارگذاری نموده و اطلاعات لازم و ضروری را به دقت وارد نمایند. در نهایت و بعد از اتمام مراحل ثبت نام کد رهگیری و شماره پرونده ثبت نام خود را دریافت نمایند.
آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری همانند سایر آزمون های حقوقی و استخدامی دارای شرایط عمومی و اختصاصی خاصی می باشد. داوطلبان باید ابتدا دفترچه ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری را مطالعه نمایند و در صورت داشتن شرایط عمومی و اختصاصی لازم اقدام به ثبت نام نمایند. داوطلبان در صورت عدم داشتن شرایط ذکر شده مجوز حضور در آزمون را نخواهند داشت. در صورت شرکت در آزمون وکالت دادگستری و قبولی در این آزمون پروانه وکالت برای آن ها صادر نخواهد شد. شرایط عمومی ثبت نام آزمون وکالت دادگستری معمولا با سایر آزمون های حقوقی و غیر حقوقی یکسان می باشد اما شرایط اختصاصی این آزمون تنها مختص به خود آزمون وکالت دادگستری می باشد.
1. تابعیت جمهوری اسلام ایران
2. اعتقاد به ولایت فقیه
3. اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان آسمانی
4. اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی ایران
5. عدم اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی
6. عدم سوء پیشینه کیفری
7. عدم وابستگی به احزاب و گروهک های تروریستی
8. داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
9. داشتن گواهی تاییدیه سلامت جسمی و روانی
1. داشتن حداقل 24 سال سن در زمان ارائه پروانه وکالت
2. داشتن حداکثر 50 سال سن در زمان ارائه پروانه وکالت
3. داشتن مدرک حداقل کارشناسی در رشته های حقوق و فقه و حقوق اسلامی مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
4. داشتن حداقل مدرک سطح سه حوزه در رشته هایی که معادل حقوق و فقه و حقوق اسلامی می باشند. به شرط تایید وزارت علوم
5. داوطلبانی که دارای مدرک بالاتر از کارشناسی در رشته حقوق و یا فقه و حقوق بشند ام مدرک کارشناسی آن ها این دو رشته نباشد نمی توانند در آزمون وکالت دادگستری شرکت کنند.
6. داوطلبانی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته باشند در صورتی می توانند در این آزمون شرکت کنند که مدرک کردانی آن ها نیز رشته حقوق یا زیر شاخه های آن باشد.
7. متقاضیان نباید شاغل در ارگان های دولتی و کشوری باشند. همچنین متقاضی نباید به ارگان خاصی تعهد خدمت داشته باشد.
برای مطالعه مدارک لازم برای ثبت نام آزمون وکالت دادگستری کلیک کنید.
آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری همانند سایر آزمون های حقوقی و استخدامی دولتی برای برخی از گروه ها دارای سهمیه های خصی می باشد. داوطلبانی که دارای هر کدام از شرایط زیر باشند جهت دریافت سهمیه خود می توانند در زمان ثبت نام اقدامات لازم را انجام دهند.
1. فرزندان و همسران رزمندگانی که حداقل دوازده ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه دارند.
2. همسران و فرزندان شهدا
3. همسران و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر
4. همسران و فرزندان آزادگان
5. جانبازان با حداقل ده درصد جانبازی و بالاتر
6. آزادگان با حداقل سه ماه سابقه اسارت و بالاتر
7. رزمندگان با حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه و بالاتر
داوطلبان علاقمند به ثبت نام در آزمون وکالت دادگستری در زمان ثبت نام باید هزینه ای را جهت خرید سریال ثبت نام آزمون وکالت پرداخت نمایند. داوطلبان در صورت عدم پرداخت هزینه ثبت نام نمی توانند وارد صحفه ثبت نام شوند. همچنین هزینه ثبت نام آزمون تنها باید از طریق درگاه خدمات الکترونیکی سازمان سنجش پرداخت شود. داوطلبان توجه داشته باشند در صورت پرداخت هزینه ثبت نام و انصراف از ثبت نام هزینه ثبت نام آزمون بازگردانده نخواهد شد.
هزینه ثبت نام آزمون وکالت دادگستری هر ساله دچار افزایش خواهد بود. میزان افزایش هزینه ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ثابت نمیباشد. افزایش هزینه ثبت نام آزمون وکالت دادگستری بستگی به وضعیت تورم در کشورمان خواهد داشت. در برخی از سال ها هزینه ثبت نام نسبت به دوره گذشته بالای 100 درصد نیز افزایش داشته است. هزینه ثبت نام آزمون وکالت دادگستری 1401 حدود 350 هزار تومان می باشد. داوطلبان توجه داشته باشند هزینه ثبت نام را باید تنها از طریق درگاه خدمات الکترونیکی سازمان سنجش واریز نمایند. واریز هزینه از طریق هر سایت دیگری دارای اعتبار نمی باشد.
1. ثبت نام آزمون وکالت دادگستری معمولا از طریق چه سایتی انجام خواهد شد؟
ثبت نام آزمون وکالت دادگستری معمولا از طریق سامانه سازمان سنجش انجام می شود.
2. زمان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری چه تاریخی می باشد؟
معمولا ثبت نام در دهه سوممهر ماه شروع و تا اوایل آبان ماه ادامه خواهد داشت.
3.نحوه ثبت نام آزمون وکالت دادگستری به چه صورتی می باشد؟
در متن مقاله نحوه ثبت نام در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری را خدمتتان عنوان کرده ایم.