انتخاب رشته دانشگاه آزاد جدا از انتخاب رشته دانشگاه سراسری انجام میشود. این امر از طریق سامانه مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی انجام می شود. در این مقاله به راهنمای جامع انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۱ و شرایط و نحوه و زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۱ میپردازیم.
داوطلبان برای داشتن انتخاب رشته ای دقیق و بی نقص می توانند از راهنمای جامع انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۱ کمک بگیرند. این راهنما کمک میکند در نحوه چینش انتخاب هایشان با اشتباهات رایج در انتخاب رشته مواجه نشوند. ادغام کنکور سراسری و دانشگاه آزاد باعث ایجاد تغییراتی در روند ثبت نام، برگزاری و اعلام نتایج کنکور شده است. اما انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد به روال سابق و به صورت مجزا انجام می گیرد. به عبارتی با انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری، مسیر این دو دانشگاه از یکدیگر جدا می شود. متقاضیان پذیرش در دانشگاه آزاد، میتوانند نسبت به انتخاب حداکثر 100 کد رشته محل اقدام کنند. این رشته محل ها باید از میان کد رشته محل های گروه آزمایشی امتحانی کنکور باشد. پس از تعیین کد رشته محل ها آنها را در فرم انتخاب رشته دانشگاه ازاد وارد نمایند.
داوطلبانی که قصد دارند علاوه بر انتخاب رشته کنکور سراسری در انتخاب رشته دانشگاه ازاد نیز شرکت کنند، می بایست از اهمیت رتبه و تراز اکتسابی غافل نباشند. رتبه و تراز بالا در کنکور شانس قبولی در رشته محل های این دانشگاه را افزایش می دهد.
رتبه در انتخاب رشته دانشگاه ازاد مانند انتخاب رشته کنکور سراسری از اهمیت بالایی برخوردار است. رتبه و تراز مناسب در هر زیرگروه باعث میشود شانس قبولی در رشته های مربوط به آن زیرگروه بالاتر باشد. داوطلبان پس از مشاهده کارنامه اولیه کنکور سراسری حتما به رتبه و تراز خود در هر زیرگروه توجه نمایید.
بدیهی است که چنانچه داوطلب در زیر گروهی رتبه و تراز بهتری داشته باشد به همان نسبت شانس قبولی بالاتری در رشته های آن زیر گروه خواهد داشت. اما توصیه می شود داوطلبان اولویت بندی و چیدمان انتخاب رشته خود را کاملا بر اساس فاکتورهای مهم که در این مقاله به آن ها اشاره کرده ایم انجام دهند. انتخاب های خود را بر اساس انتخاب های خوش بینانه، منطقی و بدبینانه بچینید.
رشته های هر گروه آزمایشی در کنکور سراسری بر اساس تاثیر ضرایب و اهمیت آن ها به چند گروه تقسیم می شوند. به هر گروه از آن ها یک زیرگروه گفته می شود.
اهمیت توجه به رشته های مندرج در هر زیر گروه از جایی مشخص میشود که سازمان سنجش در کارنامه اعلام نتایج کنکور سراسری رتبه داوطلبان را در هر زیر گروه نشان می دهد. از آنجایی که داوطلبان دانشگاه آزاد نیز می بایست بر اساس اطلاعات همین کارنامه انتخاب رشته خود را انجام دهند بنابراین توصیه می کنیم به توضیحات کارنامه کنکور سراسری توجه کنید.
چند روز پس از انتشار نتایج اولیه کنکور سراسری، دانشگاه آزاد طی انتشار اطلاعیه ای از مهلت در نظر گرفته شده جهت اعلام زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۱ این دانشگاه خبر می دهد. سال گذشته به دلیل شرایط حاصل از بیماری کرونا تمامی مراحل کنکور سراسری به تعویق افتاد. انتخاب رشته دانشگاه آزاد با تاخیر و از 4 تا 16 مهر ماه صورت گرفت.
در صورت برگزاری کنکور در موعد مقرر، پیش بینی میکنیم انتخاب رشته دانشگاه آزاد در اواخر مرداد ماه انجام گیرد.
به محض مشخص شدن زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۱ ، اطلاع رسانی های لازم در این مقاله صورت می گیرد.
معمولا هر سال بازه انتخاب رشته، 3 الی 4 روز نیز تمدید می گردد.
هر داوطلب به منظور اطلاع از وضعیت مجاز بودن به انتخاب رشته دانشگاه ازاد، می بایست به سایت سازمان سنجش مراجعه کند. کارنامه اولیه خود را دریافت نماید. هر داوطلب در صورت دارا بودن کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجاز به انتخاب رشته این دانشگاه میباشد. کد دسترسی در انتهای کارنامه اولیه کنکور سراسری درج می شود. با این کد میتوان در زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد ، نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته اقدام نمود.
افراد مجاز به انتخاب رشته موظفند برای دسترسی به کد رشته محل های دانشگاه آزاد دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد را دانلود و با دقت مطالعه کنند. در صورت داشتن تمامی شرایط لازم، با پرداخت هزینه انتخاب رشته ، کد رشته محل های مورد علاقه خود را متناسب با گروه آزمایشی امتحانی (اصلی و شناور) استخراج نموده و اولویت بندی کنند.
داوطلبان پس از آگاهی از نحوه انتخاب رشته بهتر است انتخاب های خود را در سه دسته خوشبینانه ، منطقی و بدبینانه اولویت بندی کنند. در این بخش طریقه اولویت بندی انتخاب رشته خوشبینانه ، منطقی و بدبینانه را توضیح می دهیم.
20 الی 30 درصد از انتخابهای اول خود را به این رشته ها اختصاص دهید. اگر به احتمال 1 درصد هم شانس قبولی داشتید، آن را از دست ندهید. توجه داشته باشید که شما 100 انتخاب دارید. هیچ محدویتی از نظر تعداد برای انتخاب این رشته ها نخواهید داشت.
مهم ترین بخش فرم انتخاب رشته را انتخاب های واقع بینانه شما تشکیل می دهد. بنابراین لازم است بیش از 50 درصد از انتخابهای خود را در این بخش قرار دهید. این انتخابها باید بر اساس تراز شما انجام شود. رشته هایی که در آنها شانس پذیرش بیشتری دارید، در این بخش گنجانده میشود.
در این بخش باید رشته هایی را قرار دهید که به احتمال خیلی زیاد در آن ها پذیرفته خواهید شد. حتما باید در ردیف انتخابهای آخر شما قرار بگیرند. زیرا اگر در رشته های انتخابی دو گروه قبلی پذیرفته نشدید، در این رشته ها حتما پذیرفته شوید.
داوطلبانی که علاوه بر رشته امتحانی اول در رشته امتحانی شناور (هنر و زبان) هم شرکت کرده اند و مجاز به انتخاب رشته شدند، باید انتخاب های رشته امتحانی دوم یا سوم را نیز در همین فرم انتخاب رشته دانشگاه ازاد درج کنند.
علاوه بر عواملی که در مطالب فوق ذکر کردیم بهتر است به برخی نکات دیگر نیز توجه داشته باشید
داوطلبان می بایست در ترتیب انتخاب های خود شهریه دانشگاه آزاد را نیز مورد توجه قرار دهند. بر اساس توان مالی خود رشته محل های مورد علاقه را انتخاب نمایند تا در زمان اعلام نتایج نهایی دانشگاه آزاد با مشکل رو به رو نشوند.
بررسی هیئت علمی دانشگاه های مورد علاقه ، داوطلب را در انتخاب رشته کمک می کند.
فاکتور بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد مسیر داوطلب است. ممکن است کیفیت دانشگاهی قابل توجه باشد اما داوطلب به دلیل دوری مسافت دانشگاه دیگری را در اولویت قرار دهد.
توجه به موارد گفته شده سبب می شود لیستی تهیه شود. داوطلب تمامی شانسهای خود را در آن قرار داده است و میتواند با خیال راحت انتخاب رشته خود را انجام دهد.
بررسی فرم انتخاب رشته دانشگاه آزاد توسط نرم افزار سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد می باشد. انتخاب های 1 تا 100 داوطلب به ترتیب بررسی می شوند. در صورتی که ظرفیت رشته محلی توسط رتبه های بالاتر تکمیل نشده باشد در اعلام نتایج نهایی دانشگاه آزاد آن رشته محل به عنوان قبولی داوطلب اعلام می شود. در غیر این صورت انتخاب های بعدی داوطلب مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در خصوص سهمیه های کنکور، متاسفانه به داوطلبان دانشگاه آزاد سهمیه بومی گزینی و مناطق تعلق نمی گیرد. سهمیه بسیج در کنکور دانشگاه آزاد موثر بوده است. این سهمیه از پذیرش در دانشگاه آزاد حذف گردیده است. طبق این سهمیه اگر داوطلب یک سال سابقه عضویت در بسیج فعال را داشت، 100 امتیاز بسیجی را دریافت میکرد. این داوطلبان در صورتی کسب 90 درصد نمره آخرین فرد بدون سهمیه، در رشته های غیرپزشکی قبول بود. همچنین با کسب 95 درصد تراز آخرین فرد در رشته های علوم پزشکی قبول می شد.
بیشتر بخوانید: سهمیه های کنکور دانشگاه آزاد
داوطلبان دارای سهمیه بسیج فعال برای اعمال سهمیه خود باید به حوزه مقاومت بسیج محل سکونت خود مراجعه میکردند. پس از دریافت کد پیگیری 10 رقمی، آن را در فرم انتخاب رشته وارد میکردند. در حقیقت ملاک اصلی برای قبولی داوطلبان در دانشگاه آزاد، تراز کسب شده در کنکور می باشد. تراز بالاتر شانس قبولی داوطلبان دانشگاه آزاد را افزایش می دهد. این تراز تاثیر مستقیمی در قبولی داوطلبان در انتخاب رشته آنها خواهد داشت. بنابراین اگر تراز کسب شده داوطلبی در کنکور بیشتر باشد، شانس قبولی او در تمامی رشته محلها بیشتر خواهد بود.