سهمیههای کنکور یکی از مهمترین چالشهای برگزاری این آزمون است. چرا که تاثیر به سزایی برای قبولی داوطلبان در انتخاب رشته کنکور دارد. بسیاری از داوطلبان گزینش بر اساس سهمیهها را ناعادلانه میدانند. معتقدند که سهمیهها باید اصلاح یا حذف شوند. برخی از سهمیهها را شورای عالی انقلاب فرهنگی، تعدادی را مجلس شورای اسلامی و برخی هم هیئت وزیران مصوب کرده اند. با این حال در مجموع ۱۹ سهمیه در کنکور وجود دارد که قرار است اصلاح شوند. در انتخاب رشته دانشگاه آزاد ، پنج سهمیه مناطق، ایثارگران 5 و 25 درصدی، سهمیه رزمندگان و سهمیه خانواده شهدا موثر می باشد. در این مقاله به سهمیه های دانشگاه آزاد میپردازیم.
یکی از سوالاتی که ذهن داوطلبان را به آن مشغول کرده است این است که سهمیه آزاد در کنکور چیست؟ پر متقاضی ترین سهمیه دانشگاه آزاد، بعد از سهمیه مناطق به سهمیه ایثارگران اختصاص می یابد. بطورکلی داوطلبانی که از سهمیه ایثارگران برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد استفاده می کنند به دو گروه ایثارگران 25 درصد که شامل (جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزند آنان، همسر و فرزندان شهدا و مفقود الاثر، آزادگان و همسر و فرزندان آنان) و ایثارگران 5 درصد ( جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنان، همسر و فرزند رزمنده با حداقل 6 ماه سابقه) تقسیم می شوند.
داوطلبان سهمیه ایثارگران 25 درصد و 5 درصد در کسب تراز قبولی شرایط یکسان دارند. تفاوت تنها در ظرفیت پذیرش این دو سهمیه می باشد. به این صورت که 25 درصد از ظرفیت کل دانشگاه ها مختص دارندگان سهمیه ایثارگران 25 درصدی میباشد. 5 درصد از ظرفیت کل هر دانشگاه مختص دارندگان سهمیه ایثارگران 5 درصدی می باشد.
داوطلبانی که از سهمیه ایثارگران استفاده می کنند کسب 70 درصد تراز آخرین نفر قبولی در سهمیه عادی الزامی است. در صورت وجود ظرفیت پذیرش در آن رشته محل، قبول شوند.
رزمندگانی که حداقل 6 ماه در جبهه های جنگ حضور داشتند، مشمول سـهمیه رزمندگان می باشند. استفاده از این سهمیه نیز همانند سهمیه ایثارگران تابع ضوابط خاصی است. کسب 75 درصد نمره آخرین فرد قبول در سهمیه آزاد برای استفاده از این سهمیه در گزینش رشته محل مورد نظر خود می باشد.
وجود این سهمیه های دانشگاه آزاد سبب شد معیار پذیرش در انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد از تراز به رتبه تغییر کند. ملاک پذیرش داوطلبان بر اساس رتبه در سهمیه در هر زیر گروه باشد.
نحوه تقسیم بندی سهمیه مناطق در انتخاب رشته دانشگاه آزاد، هر یک از شهرهای استان های مختلف کشور بر اساس کیفیت و دسترسی به امکانات آموزشی میباشد. این تقسیم بندی شامل سه منطقه یک، دو یا سه تقسیم می شوند. هر گروه با هم به رقابت می پردازند. داوطلبان منطقه خود را می توانند از کارنامه اولیه کنکور سراسری خودشان مشاهده نمایند.
ظرفیت پذیرش هر رشته محل در دانشگاه آزاد با توجه به تعداد افراد شرکت کننده در هر سهمیه تقسیم می گردد.
بیشتر بخوانید : شهریه دانشگاه آزاد
بیشتر بخوانید : نقل و انتقالات دانشگاه آزاد
بیشتر بخوانید : شرایط و هزینه انصراف از دانشگاه آزاد
همه متقاضیان معلول جزو سهمیه منطقه ۳ محسوب میشوند. این افراد شامل بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی، آسیب گفتار و زبان، تکاملی رشد (اتیسم) و اعصاب و روان.
کلیه داوطلبان معلول کـه بنـد معلولیـت را در تقاضانامه ثبت نام علامتگذاری کرده اند. معلولیت آن ها به تاییـدسازمان بهزیستی رسـیده باشد، جـزو سـهمیه منطقـه 3 محسـوب می شوند.
1 Comment
[…] بیشتر بخوانید: سهمیه های کنکور دانشگاه آزاد […]