مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد یعنی تصمیم در مورد مسیر شغلی که قرار است سالها در آن فعالیت کنید. پس از برگزاری کنکور سراسری و اعلام نتایج کنکور، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند، باید برای انجام آن اقدام کنند. رغبت و علاقه شما باید مهمترین پارامتر تصمیم گیری شما در مورد رشته تحصیلی و شغل آینده شما باشد. متاسفانه هر ساله برخی از داوطلبان به دلیل عدم آگاهی از نحوه صحیح انتخاب رشته کنکور سراسری و به دلیل اشتباه در انتخاب رشته، یک سال دیگر باید برای راهیابی به دانشگاه و تحصیل در رشته مورد علاقه شان تلاش کنند. بی اطلاعی داوطلبان از نحوه صحیح انتخاب رشته می تواند باعث از بین رفتن تلاش یک ساله آن ها شود. برای جلوگیری از چنین اتفاقی در این مقاله مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ توضیح داده میشود.
داوطلبانی که در هر یک از دوره های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی و … مجاز به انتخاب رشته شده اند، بر اساس فرآیند زیر، انتخاب رشته خود را در سایت سازمان سنجش کشور انجام دهند.
مهمترین مطلب در انتخاب رشته صحیح، شناخت صحیح رشته ها و انتخاب رشته های مورد علاقه می باشد. برای انتخاب رشته صحیح باید به موارد زیر توجه شود:
در مورد رشته ها به خوبی تحقیق کنید. بازار کار و شرایط آن ها را بسنجید تا در آینده دچار مشکل نشوید. در نهایت پس از انجام تغییرات و ویرایش، کدرشته های انتخابی خود را در انتخاب های خود اعمال کنید.
بیشتر بخوانید: مشاوره و برنامه ریزی کنکور سراسری
بیشتر بخوانید : ثبت نام کنکور سراسری
بیشتر بخوانید : زمان ثبت نام کنکور سراسری
پس از مطالعه دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ و آگاهی از تمامی موارد مربوط به انتخاب رشته و نحوه قبولی در رشته ها، ظرفیت ها کد رشته ها و… بدون در نظر گرفتن تراز و رتبه، رشته های مورد علاقه خود را جدا کنید و در دفترچه ای یادداشت نمایید. توجه نمایید که داوطلبان می بایست برای تمامی گروه های آزمایشی به صورت جداگانه دفترچه تهیه نمایید. لازم به ذکر است که در حال حاضر تاریخ انتشار این دفترچه در دسترس نیست. دفترچه های انتخاب رشته معمولا اواخر شهریور ماه در دسترس متقاضیان قرار می گیرد. داوطلبان در مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ امکان انتخاب 150 کد رشته محل های دانشگاه ها سراسری دارند. همچنین 100 کد رشته محل برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد را بطور مجزا از سامانه این دانشگاه میتوانند انتخاب کنند.
رشته های خود را به 3 دسته انتخاب های خوش بینانه، انتخاب های معقولانه و انتخاب های بدبینانه تقسیم کنید. پس از تقسیم بندی، 20 درصد از کل رشته ها را در لیست انتخابهای خوش بینانه قرار دهید. سپس 50 درصد را در لیست انتخاب های معقولانه و 30 درصد هم در لیست انتخاب های بدبینانه قرار دهید. داوطلبان با استفاده از دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ به صورت اینترنتی اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته نمایید. پس از اتمام این مرحله از دریافت شناسه 15 رقمی انتخاب رشته خود غافل نشوید.
برای انتخاب رشته کنکور سراسری موفق حتماً توصیههای زیر را جدی بگیرید:
بیشتر بخوانید : نحوه ثبت نام کنکور سراسری
بیشتر بخوانید : کد نظام وظیفه کنکور سراسری
بیشتر بخوانید : سهمیه های کنکور سراسری
رشته ریاضی : مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی صنایع، مهندسی شیمی، مهندسی عمران و مهندسی معماری
رشته تجربی : پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی، فیزیوتراپی، علوم آزمایشگاهی، پرستاری، تغذیه، بیناییسنجی
رشته انسانی : حقوق، روانشناسی و حسابداری
رشتههای پر طرفدار شناور : حسابداری، مدیریت، اقتصاد، روانشناسی
1 Comment
[…] رشته دانشگاه آزاد جدا از انتخاب رشته دانشگاه سراسری انجام میشود. این امر از طریق سامانه مرکز سنجش و پذیرش […]