یکی از مهم ترین تصمیمات دانش آموزان در دوران تحصیل خود انتخاب رشته مقطع دبیرستان میباشد. دانش آموزان باید در سال تحصیلی نهم اقدام به انتخاب رشته کنند. انجام انتخاب رشته درست و منطقی به دانش آموزان کمک میکند تا رشته ای را که متناسب با علایق و شخصیتشان میباشد انتخاب نمایند. دانش آموزان در زمان انتخاب رشته باید عوامل مختلفی را در نظر داشته باشند. یکی از مهم ترین تصمیمات دانش آموزان انتخاب رشته در پایه نهم به دهم میباشد.
انتخاب رشته پایه نهم به دهم شاید مهم ترین بخش زندگی هر فردی باشد. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان انتخاب رشته پایه نهم به دهم حتی از انتخاب رشته کنکور سراسری نیز مهم تر است. دانش آموزان باید به این نکته توجه داشته باشند که در انتخاب رشته دبیرستان تا حدودی مشخص خواهد شد که چه کسی در آینده شانس وکالت یا طبابت و یا مهندسی را دارد.
هر چند دانش آموزی که دیپلم رشته ای غیر از انسانی را نیز گرفته باشد میتواند کنکور انسانی شرکت کند اما معمولا شانس کسب رتبه های تاپ برای دانش آموزانی میباشد که دیپلم رشته انسانی را دریافت کرده باشند. در سایر رشته های تحصیلی نیز این قاعده وجود دارد.
در بعضی از موارد دانش آموزانی با سطح درسی خوب به علت عدم شناخت کافی از رشته انتخابی خود نمیتوانند موفقیت خاصی در رشته خود کسب کنند.
برای مطالعه نحوه هدایت تحصیلی پایه نهم به دهم کلیک کنید.
دانش آموزان برای انتخاب رشته خود در دوره دبیرستان ابتدا باید از طریق سایت همگام فرم مربوط به هدایت تحصیلی را دریافت نمایند. بعد از دریافت فرم مربوطه باید دانش آموزان فرم مربوطه را جهت انتخاب رشته تکمیل نمایند.
تکمیل فرم هدایت تحصیلی دانش آموزان در سال گذشته توسط سایت پادا انجام شد. در ادامه راهنمای تصویری نحوه دریافت فرم هدایت تحصیلی از طریق سامانه پادا را خدمتتان عنوان خواهیم کرد.
1. ابتدا باید از طریق مرورگر اینترنت خود وارد سایت pada.medu.ir شوید.پ
2. بعد از ورود سایت پادا بر روی گزینه کارنامه کلیک نمایید.
3. در صحفه سوم اطلاعات لازم شامل نام کاربری و رمز عبور را وارد کرده و بر روی گزینه ورود کلیک کنید. بعد از کلیک بر روی گزینه مورد نظر میتوانید فرم هدایت تحصیلی را مشاهده نمایید.
معمولا انتخاب رشته پایه نهم به دهم تا قبل از اتمام سال تحصیلی انجام نخواهد شد. انتخاب رشته دوره دبیرستان بعد از اتمام سال تحصیلی و دریافت فرم های هدایت تحصیلی انجام میشود. زمان انتخاب رشته پایه نهم به دهم توسط وزارت آموزش و پرورش اطلاع رسانی خواهد شد.
دوره متوسطه دوم به دو بخش دبیرستان و هنرستان تقسیم بندی میشود. دبیرستان شامل رشته های نظری از جمله ریاضی، تجربی و انسانی میباشد. دوره هنرستان نیز شامل رشته های کاردانش و فنی حرفه ای میباشد. برای قبولی در هر کدام از رشته های نظری و یا هنرستان شرایط خاصی وجود دارد. برای هر کدام از رشته ها برخی از دروس دوره متوسطه دوم اهمیت بالاتری را دارند. در ادامه شرایط اختصاصی قبولی در رشته های مختلف دوره متوسطه دوم را خدمتتان عنوان خواهیم کرد.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 42 نباشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می گردد.
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 252 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.
برای ورود به سامانه همگام کلیک کنید.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 42 نباشد
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می گردد
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 252 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.
برای مطالعه هدایت تحصیلی پایه نهم به دهم کلیک کنید.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های زبان و ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و زبان عربی در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 42 نباشد.
نمره درس زبان و ادبیات فارسی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 4 محاسبه می گردد.
نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می گردد.
نمره درس عربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 محاسبه می گردد.
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 378 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.
برای مطالعه اعلام نتایج هدایت تحصیلی کلیک کنید.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی و کار و فناوری در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 30 نباشد.
نمره درس ریاضی 1 اول متوسطه بدون تبصره و حداقل 10 باشد.
مجموع نمرات درس های مرتبط با رشته در دوره راهنمایی و پایه اول متوسطه باید حد اقل 120 و معدل آن ها کمتر از 12 نباشد.
برای معرفی رشته های هنرستان فنی حرفه ای کلیک کنید.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و کار و فناوری در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 محاسبه می شود.
نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می شود.
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180باشد. به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.
برای مطالعه آزمون تعیین رشته مجدد پایه نهم کلیک کنید.
دانش آموزان پایه نهم در زمان انتخاب رشته باید به ویژگی های فردی خود و همچنین ویژگی های اجتماعی رشته مورد نظر دقت نمایند. دانش آموزان در صورت عدم اطلاعات کافی در رابطه با شرایط اجتماعی رشته و همچنین عدم شناخت ویژگی های خود نمیتوانند در رشته انتخاب خود به موفقیت خاصی دست پیدا کنند.این ویژگی ها به شرح زیر میباشند. مهم ترین ویزگی شخصیتی دانش آموزان علاقه و استعداد نسبت به رشته انتخاب خود میباشد. دانش آموزی که با علاقه واقعی وارد رشته مورد نظر خود شود قطعا میتواند در آن رشته به موفقیت های زیادی دست پیدا کند. ویژگی های اجتماعی رشته عبارت اند از
ظرفیت پذیرش رشته ها
مشاوره با افراد متخصص
شناخت بازار کار
برای مطالعه دریافت رمز عبور همگام کلیک کنید.
1. زمان انتخاب رشته دبیرستان چه تاریخی میباشد؟
انتخاب رشته دوره دبیرستان معمولا بعد از امتحانات خرداد ماه و دریافت فرم هدایت تحصیلی آغاز خواهد شد.
2. دانش اموزان برای دریافت فرم هدایت تحصیلی باید به چه سایتی مراجعه کنند؟
دانش آموزان میتوانند از طریق دو آدرس اینترنتی pada.medu.ir و همچنین sida.medu.ir فرم مربوطه را دریافت نمایند.
3. شرایط انتخاب رشته دوره دبیرستان برای رشته های مختلف به چه صورت میباشد؟
در متن مقاله شرایط اختصاصی قبولی در هر کدام از رشته ها را خدمتتان عنوان خواهیم کرد.