دانش آموزان پایه نهم به دهم برای انتخاب رشته دوره متوسطه دوم خود باید نهایت دقت را داشته باشند. دانش آموزان بهتر است جهت انجام انتخاب رشته از مشاوره انتخاب رشته پایه نهم استفاده نمایند. انتخاب رشته به ظاهر مسئله ای کاملا ساده میباشد اما در واقعیت یکی از حساس تری و مهمترین مسائل زندگی دانش آموزان است که تا حدودی آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را نیز تحت الشعاع قرار خواهد داد.
انتخاب رشته پایه نهم به دهم یکی از حساس ترین و مهمترین مسائل زندگی هر دانش آموزی میباشد. بسیاری از دانش آموزان با وجود داشتن استعداد و توانایی در برخی از زمینه ها اما به علت اشتباه در انتخاب رشته خود در نهایت حتی موفق به کسب مدرک دیپلم خود نیز نشده اند. دانش آموزان در زمان انتخاب رشته دوره دبیرستان باید مسائل مختلفی را در نظر داشته باشند مسائل مهمی از جمله علایق و توانایی های خود و همچنین بازار کار رشته مورد نظر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشند.
رشته های دوره متوسطه دوم یا همان دبیرستان هر کدام دارای ویژگی های خوب و بد میباشند. برای مثال رشته های گروه علوم تجربی دارای بازار کار بسیار خوبی میباشند اما در عین حال قبولی و پذیرفته شدن در رشته های این دانشگاه حتی در دانشگاه آزاد نیز کار چندان آسانی نمیباشد. از طرفی رشته های گروه علوم ریاضی بازار کار معمولی دارند اما قبولی در رشته های مرتبط با کنکور ریاضی به مراتب آسانتر از گروه تجربی میباشد. در این مقاله سعی داریم مشاوره ای در رابطه انتخاب رشته پایه نهم در اختیارتان قرار دهیم.
برای مطالعه زمان انتخاب رشته پایه نهم به دهم کلیک کنید.
دوره متوسطه دوم دارای سه شاخه نظری فنی حرفه ای و کاردانش میباشد. شرایط ورود به هر کدام از رشته های ذکر شده متفاوت میباشد. هر کدام از این رشته ها خود دارای چندین زیر مجموعه نیز میباشند.
شاخه نظری
رشته های شاخه نظری شامل ادبیات و علوم انسانی، ریاضی فیزیک و علوم تجربی میباشند. این رشته ها معروف به رشته های دوره دبیرستان نیز میباشند. معمولا قبولی در این رشته ها برای دوره دبیرستان به مراتب سخت تر از رشته های گروه هنرستان میباشد.
شاخه علوم و معارف اسلامی
بسیاری از دانش آموزان تفاوت بین رشته ادبیات و علوم انسانی و رشته علوم و معارف اسلامی نمیدانند. بسیاری بر این باورند که رشته ادبیات و علوم انسانی و رشته علوم و معارف اسلامی یکی میباشد. این فرضیه کاملا اشتباه میباشد رشته علوم و معارف اسلامی دارای شاخه ای جداگانه میباشد. دروساین رشته بیشتر ادبیات فارسی و عربی میباشد. دانش آموزانی که علاقمند به تحصیل در رشته های مذهبی و عربی میباشند میتوانند وارد شاخه علوم و معارف اسلامی شوند.
شاخه هنرستان
شاخه هنرستان خود شامل دو شاخه می باشد. دو شاخه آن عبارت اند از شاخه فنی حرفه ای و شاخه کارو ودانش رشته های شاخه فنی حرفه ای و کار و دانش مشابه هم میباشند.
تفاوت اصلی شاخه فنی حرفه ای و کار و دانش در دروس عملی آن ها میباشد. معمولا دروس عملی شاخه کار و دانش بیشتر از فنی و حرفه ای میباشد. همچنین قبولی در شاخه کار و دانش به مراتب آسانتر از شاخه فنی حرفه ای میباشد. رشته های شاخه قنی حرفه ای و کار و دانش به شرح زیر میباشند.
هنر
مدیریت و خدمات
صنعت
کشاورزی
برای مطالعه نحوه محاسبه هدایت تحصیلی پایه نهم کلیک کنید.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 42 نباشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می گردد.
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 252 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.
برای مطالعه انتخاب رشته پایه نهم کلیک کنید.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 42 نباشد
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می گردد
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 252 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.
برای مطالعه هدایت تحصیلی پایه نهم به دهم کلیک کنید.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های زبان و ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و زبان عربی در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 42 نباشد.
نمره درس زبان و ادبیات فارسی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 4 محاسبه می گردد.
نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می گردد.
نمره درس عربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 محاسبه می گردد.
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 378 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.
برای مطالعه اعلام نتایج هدایت تحصیلی کلیک کنید.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی و کار و فناوری در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 30 نباشد.
نمره درس ریاضی 1 اول متوسطه بدون تبصره و حداقل 10 باشد.
مجموع نمرات درس های مرتبط با رشته در دوره راهنمایی و پایه اول متوسطه باید حد اقل 120 و معدل آن ها کمتر از 12 نباشد.
برای معرفی رشته های هنرستان فنی حرفه ای کلیک کنید.
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و کار و فناوری در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 محاسبه می شود.
نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می شود.
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.
برای مطالعه آزمون تعیین رشته مجدد پایه نهم کلیک کنید.
1. زمان انتخاب رشته دبیرستان چه تاریخی میباشد؟
انتخاب رشته دوره دبیرستان معمولا بعد از امتحانات خرداد ماه و دریافت فرم هدایت تحصیلی آغاز خواهد شد.
2. دانش اموزان برای دریافت فرم هدایت تحصیلی باید به چه سایتی مراجعه کنند؟
دانش آموزان میتوانند از طریق دو آدرس اینترنتی pada.medu.ir و همچنین sida.medu.ir فرم مربوطه را دریافت نمایند.
3. شرایط انتخاب رشته دوره دبیرستان برای رشته های مختلف به چه صورت میباشد؟
در متن مقاله شرایط اختصاصی قبولی در هر کدام از رشته ها را خدمتتان عنوان خواهیم کرد.