فلسفه آموزش و پرورش به این ترتیب است که دانش آموزان در دوره ابتدایی با مهارت های اجتماعی و فرهنگ و هویت جامعه خود آشنا شوند.در دوره متوسطه اول یا همان راهنمایی دانش آموزان با دروس مختلف مانند ریاضی، علوم تجربی، زبان انگلیسی، هنر، علوماجتماعی، عربی و… آشنا می شوند. در دوره متوسطه اول باید استعداد و علاقه دانش آموزان مشخص شود تا بر اساس استعداد و مهارت هایی که هر کدام از دانش آموزان دارند وارد رشته تخصصی خود در دوره متوسطه دوم شوند. دانش آموزان در نظام جدید آموزشی در پایه نهم انتخاب رشته خواهند کرد. یکی از مهمترین تصمیم های تحصیلی دانش آموزان در طول سال های تحصیلی خود تصمیم تعیین رشته می باشد. در این مقاله سعی خواهیم کرد مطالبی مفید در رابطه با هدایت تحصیلی و تعیین رشته برای پایه نهم به دهم خدمت دوستان ارائه دهیم.
خیلی از دانش اموزان یا والدین گرامی شاید مفهوم و فلسفه هدایت تحصیلی را به درستی درک نکرده باشند. گاهی دخالت های بی مورد در انتخاب رشته دانش اموزان باعث می شود مسیر زندگی دانش آموزان به کلی عوض شود. ذکر این نکته الزامی است که هدایت تحصیلی دانش آموزان به معنای این می باشد که دانش آموزان را به مناسب ترین شاخه یا رشته تحصیلی بر اساس استعداد و علاقه خود آن ها هدایت کنیم.
درسال های اخیر اموزش و پرورش برای کمک به دانش اموزان در زمینه یافتن استعداد و علاقه آنها یک سری آزمون مشاوره ای برگزار می کند و استعداد و علاقه آنها را نسبت به رشته های مختلف محک می زند. این فرم های مشاوره ای شامل نمونه برگه هایی می باشد که از خود دانش آموزان، معلمان ، والدین دانش آموزان و در آخر از مشاورین مدرسه نظرسنجی می شود.
این نکته نیز قابل ذکر می باشد که این فرم های نظرسنجی و آزمون های مشاوره ای ۶۵ امتیازی می باشند. دانش آموزان جهت دریافت این فرم ها می توانند به سامانه همگام مراجعه کنند.
دانش آموزان باید در سه سال تحصیلی مقطع راهنمایی با کمک معلمان خود علاقه و استعداد خود را کشف کنند. یعنی بدانند به کدام دروس علاقه دارند یا به کدام دروس علاقه ندارند.
انتخاب رشته در پایه نهم به سوابق تحصیلی دانش آموزان نیز بستگی خواهد داشت. اگر دانش آموزی معدل پایینی داشته باشد ممکن است نتواند رشته های نظری را انتخابکند. دانش آموزان پایه نهم باید توجه زیادی به نمرات و معدل خود داشته باشند تا بتوانند در هر رشته ای که علاقه و استعداد دارند ثبت نام نمایند.
دانش آموزان باید توجه داشته باشند ورود به هریک از رشته ها مستلزم کسب حداقل نمره در دروس تخصصی آن رشته می باشد.
شرایط انتخاب رشته علوم تجربی پایه نهم کلیک کنید.
رشته تجربی
کسب حداقل نمره 14 در دروس ریاضی و علوم تجربی
رشته ریاضی
کسب حداقل نمره 14 در دروس ریاضی و علوم تجربی
رشته انسانی
کسب جداقل نمره 13 در دروس مطالعات اجتماعی، ادبیات فارسی و زبان عربی
دانش آموزان بهتر است با کمک والدین و مشاورین متخصص در این زمینه نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند. باید توجه داشت که به هیچ عنوان نباید فرایند انتخاب رشته با تحمیل و اجبار باشد.
انتخاب رشته یک عمل آزادانه می باشد که دانش آموز باید براساس استعداد و علاقه خود این عمل را انجام دهد. ممکن است دانش آموزی دریک رشته ای که دلخواه او نیست موفق باشد اما احساس رضایت از رشته خود نداشته باشد. بهتر است با انتخاب رشته درست و براساس استعداد دانش آموز او را به رشته ای هدایت کرد که احساس رضایت از آن خواهد داشت.
هدایت تحصیلی دانش آموزان با چندین هدف مختلف طراحی شده است. از جمله اهداف هدایت تحصیلی شناسایی استعداد ، توانایی ، علاقه و ویژگی های شخصیتی دانش آموزان میباشد.
برای ورود به سایت هدایت تحصیلی دانش آموزان کلیک کنید.
دانش آموزان میتوانند از طریق سامانه همگام فرم های مربوط به هدایت تحصیلی خود را تکمیل نمایند. برای انجام هدایت تحصیلی از طریق سامانه همگام دانش آموزان باید کد ملی و رمز عبور یا همان رمز همگام خود را در اختیار داشته باشند. در ادامه راهنمای تصویری نحوه انجام هدایت تحصیلی را خدمتتان عنوان خواهیم کرد.
1. ورود به سامانه همگام و وارد کردن کد ملی و رمز همگام دانش آموز در قسمت مشخص شده
2. بعد از وارد کردن کد ملی و رمز عبور همگام و ورود به پورتال دانش آموزی باید بر روی گزینه هدایت تحصیلی کلیک نمایید.
3.در این قسمت روی گزینه « تکمیل فرم اولویت » کلیک کنید.
4. در این بخش بر روی تصویر مشخص شده کلیک نمایید.
5. در مرحله بعدی اولویت های خود را وارد نمایید.
6. در مرحله پایانی با کلیک بر روی گزینه مشخص شده یک فرم از اولویت بندی خود را دریافت نمایید.
1. برای دریافت فرم های هدایت تحصیلی باید به چه سایتی مراجعه کرد؟
برای دریافت فرم های مربوط به هدایت تحصیلی دانش آموزان باید به سایت همگام مراجعه نمایند.
2.برای ورود به رشته علوم تجربی چه درسی دارای اهمیت بالای میباشند؟
برای قبولی در رشته علوم تجربی دانش آموزان باید در دروس ریاضی و علوم حداقل نمره 14 را کسب نمایند.
3. برای انجام فرآیند هدایت تحصیلی و تعیین رشته دانش آموزان در کدام آزمون های مشاوره ای باید شرکت کنند؟
آزمون های مشاوره ای شامل آزمون رغبت سنجی تحصیلی و آزمون هوش یا استعداد در روند هدایت تحصیلی دارای اهمیت زیادی میباشند.