تمامی افراد بالای 18 سال مشمول نظام وظیفه میشوند و باید به خدمت سربازی بروند. رفتن به خدمت سربازی برای تمامی مشمولان اجباری بوده مگر آن که فرد مشمولی شرایط رفتن به خدمت سربازی را نداشته باشد که در این صورت از حدمت سربازی معاف میشود. یکی از موضوع های مورد توجه جوانان مشمول به خدمت موضوع معافیت های کفالت میباشد. یکی از انواع معافیت های کفالت، معافیت کفالت مادر میباشد. معافیت کفالت مادر دارای شرایط و ضوابط خاص خود میباشد. معافیت کفالت مادر شامل معافیت کفالت مادر مطلقه و معافیت کفالت مادر فاقد همسر میباشد. در این مقاله سعی میکنیم از آخرین قوانین و شرایط معافیت کفالت مادر اطلاعاتی را در اختیارتان ارائه دهیم.
مادر شما فاقد همسر باشد یعنی مادر جوان مشمول به خدمت یا مطلقه باشد یا همسرش در قید حیات نباشد. هر چند این شرط مهم ترین شرط برای گرفتن معافیت میباشد اما به تنهایی کافی نیست. مشمولان توجه داشته باشند که وضعیت مالی و معیشتی مادر تاثیری در روند معافیت یا عدم معافیت مشمولان نخواهد داشت.
برای مطالعه معافیت مددجویان کمیته امداد کلیک کنید.
مادری که از همسرش جداشده باشد، به فرد مشمول برای این نوع شرایط ، معافیت موقت کفالت مادر داده میشود و باید تا 30 ماه بعد از طلاق و يا فوت پدر مشمول ادامه داشته باشد، پس از گذشت 30 ماه چنانچه مادر فاقد همسر و سرپرست باشد معافیت موقت به معافیت دائم کفالت مادر تبدیل میشود.
باید طلاق نامه رسمی وجود داشته باشد و طلاق در محضر رسما ثبت شده باشد و مادر فرد مشمول بعداز طلاق ازدواج نکرده باشد همچنین مادرانی که همسرشان غایب و مفقودالاثر شده یا در حبس میباشد مشمول این مقررات قرار نمی گیرند.
در صورتی که مادری دارای دو فرزند پسر بالای ۱۸ سال باشد معافیت کفالت به انتخاب مادر به یکی از دو فرزند تعلق خواهد گرفت اما فرزند مشمول معافیت کفالت باید غیبت نداشته باشد و همچنین در زمان ۱۸ سالگی فرزند ۳۰ ماه از تاریخ فوت یا طلاق پدر و مادر گذشته باشد
برای هر کدام از این حالت ها قوانین و شرایط خاصی وجود دارد پس باید دید که شما برای کدام حالت درخواست معافیت کرده اید. اما در هر حالت نیاز است که از طریق مشاوره از جزئیات قوانین، قوانین جدید، تبصره ها و راه های دوم موجود اطلاعات لازم را کسب کنید. مشاورین ما درمرکز مشاوره نیتا آماده پاسخگویی به سوالات و راهنمایی شما عزیزان میباشند.
برای مطالعه شرایط معافیت پزشکی کلیک کنید.
معافیت کفالت مادر به دو حالت میباشد. حالت اول اینکه مادر از پدر جدا شده باشد. حالت دوم اینکه پدر فوت شده باشد البته در هر دو حالت باید از تاریخ فوت یا طلاق 30 ماه گذشته باشد. تا فرد مشمول معاف دائم شود. شرایط معافیت کفالت مادر مطلق به صورت زیر میباشد.
1.پدر و مادر به صورت رسمی از هم جدا شده باشند.
2.فرد مشمول تنها پسر بالای 18 و سال خانواده باشد
3.فرد مشمول فاقد غیبت پشت دفترچه ای باشد
4.برای گرفتن معافیت دائم 30 ماه از تاریخ طلاق گذشته باشد.
نکته:در صورتی که کمتر از 30 ماه از تاریخ طلاق گذشته باشد فرزند مشمول به صورت موقت معاف خواهد شد. بعد از گذشت سی ماه معافیت فرد به معافیت دائم تبدیل میشود.
برای مطالعه شرایط معافیت کفالت خواهر کلیک کنید.
شرایط معافیت کفالت مادر فاقد همسر مشابه مادر مطلقه میباشد. در معافیت کفالت مادر فاقد همسربه جای سند طلاق شخص باید گواهی فوت پدر را به همراه داشته باشد.
برای مطالعه شرایط معافیت ماده 6 بهزیستی کلیک کنید.
اگر شخصی پدر و مادرش از هم جدا شده باشند و یا اینکه پدرش فوت شده باشد اما دارای برادر بالای 18 سال باشد شرایط معافیت مقداری برایش سخت میشود. مادر به انتخاب خود یکی از پسرانش را معاف خوهد کرد.شرط اصلی برای گرفتن این نوع معافیت این است که مادر تحت پوشش بهزیستی و یا کمیته امداد باشد.
برای مطالعه شرایط معافیت تک پسری کلیک کنید.
مشمول در ابتدا میبایست دفترچه نظام وظیفه را تهیه کند و سپس به یکی از مراکز پلیس +10 مراجعه کند و تمامی مدارک لازم را تحویل مسئول مربوطه دهد، بعداز ثبت درخواست کفالت شما سازمان نظام وظیفه درخواست شما را بررسی میکند و بعد از پنج روز از ثبت درخواست به مرکز پلیس +10 مراجعه کنید و برگه استعلام را دریافت کنید بعد از چند روز دعوت نامه ای به شما ارسال میشود مبنی براینکه در هیئت رسیدگی حضور پیدا کنید و بعد از حضور در هیئت رسیدگی و بررسی کامل پرونده شما توسط هیئت رسیدگی یا مشمول معافیت کفالت خواهید شد یا درخواست شما رد خواهد شد و عازم خدمت سربازی خواهید شد
برای مطالعه معافیت کفالت پدر کلیک کنید.
بسیاری از افراد دارای تمامی شرایط لازم برای گرفتن معافیت کفالت مادر میباشند اما کمیسیون بنابر اشتباهات یا ندانسته شخص را معاف نخواهد کرد.افرادی که بعد از دریافت رای کمیسیون به رای صادره اعتراض دارند حداکثر 15 روز بعد از صدور رای میتوانند نسبت به آن اعتراض کنند. شخصی که بعد از گذشت 15 روز اعتراض خود رابه صورت کتبی به نظام وظیفه تحویل ندهد دیگر نمیتواند به اعتراضی انجام دهد.
برای مطالعه شرایط معافیت کفالت خاله کلیک کنید.
1.ایا فرزندان مادرانی که طلاق توافقی گرفته اند شامل معافیت کفالت مادر میشوند؟
بله، طلاق توافقی کاملا قانونی و مستند است پس بنابراین شرایط لازم برای اثبات طلاق را دارا میباشد.شخص میتواند از معافیت کفالت مادر مطلقه استفاده کند.
2. آیا سالم یا بیمار بودن مادر در معافیت کفالت فرزندش تاثیر گزار است ؟
خیر ، شرط اصلی معافیت کفالت مادر فاقد شوهر بودن وی میباشد.
3.اگر مادری دارای 3 پسر باشد شرایط معافیت به چه صورتی میباشد؟
در این حالت مادر باید تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی قرار بگیرد تا بتواند به انتخاب خود یکی از فرزندانش را معاف کند.