امریه سربازی یکی از قوانین نظام وظیفه است. تعداد زیادی از مشمولان وظیفه با استفاده از آن به جای خدمت در پادگانها در ادارات دولتی یا غیر دولتی مشغول به خدمت میشوند. اما اخذ امریه سربازی همیشه با چالش هایی همراه بوده است. مشمولان وظیفه را برای انتخاب امریه دچار تردید و دو دلی میکند. به همین دلیل در این مقاله سعی کرده ایم مزایا و معایب امریه شدن را بررسی کنیم. دوره سربازی همیشه سختی هایی را برای سربازان به همراه داشته است. فکر رهایی از این سختی ها باعث میشود مشمولان راه هایی همچون امریه را انتخاب کنند که با توجه به مزیت هایی که به دنبال دارد، انتخاب بدی هم نیست.
مزایای امریه سربازی
امریه سربازی همان دوره خدمت ضرورت است . مشمولان به جای اینکه به مراکز نظامی و مرزی و عملیاتی اعزام شوند در ادارات و سازمانهای مختلف به کار گرفته میشوند. این موضوع باعث میشود که سربازان امریه از انجام بسیاری فعالیت های سخت مثل پست دادن، رفتن به ماموریت، کار با اسلحه و… معاف شوند.
سربازان امریه ای تجربه حضور در محیط کار را پیدا میکنند . میتوانند تجربیات لازم برای ورود به بازار کار را کسب کنند.
دوره دو ساله امریه به عنوان سنوات کاری مشمولان در نظر گرفته میشوند. یعنی این افراد بعدا در زمان استخدام میتوانند دو سال امریه خود را به عنوان سنوات کاری ارائه دهند.
سربازان امریه مانند دیگر کارمندان ارگانهای امریه گیر تنها در ساعات اداری کار میکنند. خدمتشان به شکل نیمه وقت است که میتوانند در ساعات دیگر روز به امور شخصی خود مشغول شوند.
اغلب افراد فکر میکنند که حقوق دریافتی سربازان امریه بیشتر از دیگر سربازان وظیفه است. اما این موضوع درست نیست.
سربازان و مشمولین عزیز توجه داشته باشند که اطلاعات مربوط به شرایط امریه ممکن است هرساله دستخوش تغییراتی شود. به همین خاطر ما سعی کرده ایم آخرین اطلاعات لازم در این باره را در اختیارتان قرار دهیم. در صورت داشتن هر نوع سوال در زمینه زمان شرایط امریه و سایر سوالات مربوط به امریه ارگان های دیگر می توانید همه روزه از ساعت 8 صبح لغایت 12 شب از طریق تلفن ثابت با شماره های 70703075 – 021 با مشاوران با تجربهنیتامشاوردر تماس باشند تا از تجارب این مشاوران استفاده کنند
امریه سربازی چه معایبی دارد؟
تا به حال از مزایای امریه سربازی صحبت کردیم . در کنار این مزیت ها معایبی هم وجود دارد که ممکن است روی تصمیم مشمولان برای اخذ امریه اثر بگذارد. این معایب شامل موارد زیر میباشد:
تنها مشمولان وظیفه ای میتوانند امریه سربازی بگیرند که غیبت نداشته باشند. چون ارائه برگه اعزام به خدمت فاقد مهر غیبت یکی از شرایط لازم برای امریه شدن است. افرادی که غیبت کرده اند حتی با داشتن تمامی شرایط امریه مجاز به ثبت نام و اخذ امریه نیستند.
تاریخ اعزام متقاضیان باید با تاریخ جذب امریه در سازمان مورد نظر یکی باشد اشتباه در این موضوع ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود.
دوره سربازی به عنوان امریه طولانی تر است . 24 ماه طول میکشد. این درحالی است که خدمت در پادگانها بین 19 تا 21 ماه است.
متقاضیان امریه باید تعهدنامه ای برای خدمت دو ساله به سازمانهای امریه گیر ارائه دهند. بنابراین افرادی که کسری خدمت دارند، نمیتوانند امریه بگیرند و جذب امریه معمولا از بین مشمولانی صورت میگیرد که کسری خدمت نداشته باشند.
اگر تایید شود که مشمولان با یکی از کارکنان سازمان امریه گیر مورد نظر نسبت فامیلی دارند، نمیتوانند به عنوان نیروی امریه در آن سازمان مشغول به کار شوند.
نیروی امریه مورد نیاز هر سازمان معمولا از بین افراد بومی همان منطقه انجام میشود.
سربازان امریه معمولا از بین افراد دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر انتخاب میشوند.
امریه شدن در یک سازمان به معنی استخدام دائم در آن نیست بلکه سربازان امریه بلافاصله بعد از پایان دوره خدمت، ترخیص میشوند و سازمانهای امریه گیر هیچگونه تعهدی برای استخدام سربازان امریه ندارند.
سوالات متداول
1.طول دوره امریه سربازی چقدر می باشد؟
24 ماه کامل می باشد.
2.آیا میتوان با گرفتن کسری خدمت ایثارگری طول دوره امریه سربازی خود را کوتاه کزد؟
خیر، افرادی که امریه می شوند نمیتوانند از هیچ کسری خدمتی استفاده کنند.
3.حقوق سرباز امریه از سربازان دیگر بیشتر است؟
خیر، هیچ اختلاف دریافت حقوقی وجود ندارد.
سربازان و مشمولین عزیز توجه داشته باشند که اطلاعات مربوط به شرایط امریه ممکن است هرساله دستخوش تغییراتی شود. به همین خاطر ما سعی کرده ایم آخرین اطلاعات لازم در این باره را در اختیارتان قرار دهیم. در صورت داشتن هر نوع سوال در زمینه زمان شرایط امریه و سایر سوالات مربوط به امریه ارگان های دیگر می توانید همه روزه از ساعت 8 صبح لغایت 12 شب از طریق تلفن ثابت با شماره های 70703075 _ 021 با مشاوران با تجربهنیتامشاوردر تماس باشند تا از تجارب این مشاوران استفاده کنند